СВЯТ

Сексскандал се завихря в европарламента

Финландската евродепутатка от Зелените Алвина Аламется, която стана евродепутат през януари, след като бе отредено допълнително място на Финландия след Брекзит, заяви, че е била пренебрегвана, дискриминирана и сексуално тормозена, откакто е станала евродепутат.

„Шокирана съм от поведението и културата на работа в парламента“, каза Аламется в интервю за таблоида „Илталехти“, цитирана от Евроактив.

Аламется призна, че е получавала сексуални предложения по телефона, включително от колега евродепутат.

Понастоящем Аламется е член на Комисията по външни работи на ЕП и в Подкомисията по сигурност и отбрана. Във Финландия тя работи за Инициативата за управление на кризи, основана от нобеловия лауреат Марти Ахтисаари, и в Градския съвет на Хелзинки.

Като млада 28-годишна жена, Аламется каза, че често не е приемана насериозно. Например веднъж се нуждаела от помощ от колега от мъжки пол, за да влезе в сградата на парламента, тъй като охраната не искала да повярва на нейния статус въпреки баджа й.

Според младата евродепутатка има структурна дилема, която трябва да бъде обсъдена, въпреки че, подчерта тя, повечето от колегите й от мъжки пол се държат с уважение.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top