ТРИБУНА

Навръх Антоновден Борисов заведе Сачева и Ангелов на църква и си спомни комунизма ВИДЕО

Премиерът разгледа храма отвътре и не скри, че е много красив

Навръх големия християнски празник Антоновден премиерът Бойко Борисов разгледа един от храмовете, изградени с помощ от правителството в Стряма, област Раковски. Именно в района живее една от най-големите католически общности у нас.

Заедно с него са социалният министър Деница Сачева и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Предстои изографисването на храма, поясни свещеника на православната църква. Борисов определи катедралата като прекрасна и запали свещичка за здраве.  В двора пък е старата църква, като премиерът даде да се разбере, че ще помогнат с нейното реновиране, в зависимост от какво има нужда сградата.

Премиерът коментира и факта, че парламентарните ни изборите съвпадат именно с католическия Великден и строгия пост за православните християни.

„Какво да направим. Така стана“, заяви той. В Раковски има католическа общност, която Борисов призова да гласуват на 4 април, въпреки че тогава е Католическият Великден. Напомни, че преди ден е бил с село Брезница и Добринище, където имало църкви и джамии. Поясни, че католическата общност у нас е една от най-съвестните. Заяви, че ще посети и католическата катедрала в града.

Борисов изпадна в спомени, когато през комунизма са ходели тайно до храма. „А сега като отидат и се кръстят в църквата“, каза премиерът по адрес на комунистите.

blob:https://www.facebook.com/6ea6f0fe-c313-4ea5-867e-40649ec590c0

Blitz.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top