СВЯТ

Нова Зеландия посрещна 2021 година

В някои части на света 2021 г. вече дойде. Нова Зеландия е сред първите, които я посрещнаха. В най-големия град в страната – Окланд, имаше заря.

Нова Зеландия изпрати старата година с пищни тържества, каквито не са предвидени в повечето страни по света, където са в сила ограничения заради пандемията.

Причината е, че страната се справя успешно с овладяването на пандемията. Тя не беше засегната от втора вълна на инфекции през есента и е регистрирала съвсем малък брой нови случаи през последните месеци. Ето защо и събирането на хора в празничната нощ беше разрешено.

Новогодишните тържества бяха придружени от традиционната заря, както и лазерно шоу в небето над Оукланд. Една от най-големите прояви е тридневен музикален фестивал край град Гизбърн с около 20 000 участници.

Любопитен факт е, че Нова Зеландия е сред страните в света, които първи посрещат Новата година. Тя е на второ място след тихоокеански остров Тонга, който приветства новите 12 месеца в 12:00 часа българско време на 31 декември.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top