ДНЕС

Лекарите искат електронни рецепти и по-добър диалог със Здравната каса

Представители на Българския лекарски съюз проведоха днес среща с премиера Бойко Борисов и със здравния министър професор Костадин Ангелов. Министър-председателят пое ангажимент в следващите седмици правителството да работи активно с БЛС, за да се помогне на докторите да знаят всичко за всяка ваксина и да бъдат максимално полезни на пациентите по темата.

Медиците, премиерът и министърът обсъдиха и въпросите за приравняването на антигенните тестове с ПСР тестовете по отношение на карантинирането и финансовата подкрепа за медицинския персонал на първа линия. От Българския лекарски съюз искат по-бързо да мине подготовката за издаването на електронни рецепти, както и да се подобри комуникацията между БЛС и Националната здравноосигурителна каса.

Участниците в срещата бяха единодушни, че е необходима още по-тясна координация при работата в борбата срещу пандемията. В този контекст Българският лекарски съюз ще предложи свой представител, който да участва в работата на Националния оперативен щаб.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top