РАЗСЛЕДВАНЕ

Намериха мъртви от 4 дни съпрузи в Добрич

Мъж на 52 години и жена на 48 години са намерени мъртви в семейното им жилище в кв. „Реджията“ в Добрич. Сигналът е подаден от сина им на 17 ноември в 19.30 ч. Екип от Центъра за спешна помощ е констатирал смъртта на семейството, която, според медици, е настъпила преди 4 дни. Установено е, че причината за трагичния инцидент е изтичане на газ от отоплителни уреди.

 

 

Не са установени следи от насилие. За случая е уведомена Окръжната прокуратура в Добрич. Провежда се разследване.

Окръжният прокурор Радослав Бухчев съобщи, че семейството живеело на 1-вия етаж в малък апартамент в жилищен блок в района „Реджията“ в Добрич. Предполага се, че смъртта им е настъпила на 14 – 15 ноември. Двамата са били намерени в отделни стаи. Във всяка от стаите е имало включени газови отоплителни уреди, прикрепени към газови бутилки. Това не са печки, а уреди, които са предназначени само за открито пространство и в никакъв случай за закрити помещения, още повече за такива малки стаи, уточни прокурор Бухчев.

Мъжът е открит в леглото си, а съпругата му – на дивана пред телевизора. Към момента се предполага, че причината за смъртта на семейната двойка е липсата на кислород.

„Най-вероятно пламъкът е угаснал, а газта е продължила да насища въздуха в стаите“, каза прокурор Бухчев.

Следи от насилие или взлом няма. Извършен е оглед на място от разследващ полицай. Уредите са иззети.

„Най-вероятно става въпрос за нещастен случай, но сме в очакване и на резултатите от аутопсията. Тече разследване“, каза още Радослав Бухчев.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top