ДНЕС

„Отровното трио“ покани на работна среща Слави Трифонов, Мая Манолова и Христо Иванов

За 104-та поредна вечер протестиращи се събраха пред президентството и поискаха оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Те блокираха бул. “Цар Освободител”, а полицията пренасочваше трафика по обходен маршрут.

Протестът започна с призив за сваляне на маските, защото според недоволните от властта това противоепидемично средство за защита от коронавирус не действа и само създава бактерии.

Някои от тях дори подпалиха няколко маски.

Организаторите от „Отровното трио“ пък съобщиха, че са поканили извънпарламентарни партии на среща, за да се изработи механизъм за гаранция на честността на вота, защото от „Отровното трио“ се опасяват от „масови злоупотреби в рамките на изборите в полза на управляващата партия и бездействието на правораздавателните органи“.

Арман Бабикян обясни, че покана е била отправена към „Има такъв народ“ с лидер телевизионния водещ Слави Трифонов, формацията „Изправи се БГ“ на Мая Манолова и „Демократична България“, защото, по думите му, поне засега статистическите проучвания даваш шанс на тези партии да влязат в следващото Народно събрание. Срещата най-вероятно ще се проведе в началото на следващата седмица, допълни Бабикян.

След 20.30 часа протестиращите тръгнаха на традиционното си шествие към „Орлов мост“, като блокираха ключовото кръстовище.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top