Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който преди седмица се оказа заразен с коронавируса, няма симптоми от 24 часа и температура от 4 дни, заяви неговият личен лекар Шон Конли, предадоха световните агенции. Конли каза, че тази сутрин Тръмп му е заявил, че се чувства добре.

Лекарят поясни, че последните анализи на базата на проби от Тръмп, взети в понеделник, са позволили да бъдат открити антитела към COVID-19 в организма му, които не са били открити в четвъртък, когато той даде положителен резултат на теста.

Конкурентът на Тръмп за президент на САЩ Джо Байдън заяви във вторник, че насроченият за следващата седмица дебат не трябва да се провежда, ако Тръмп все още е носител на коронавируса.

Тръмп беше диагностициран със SARS-CoV-2 миналата седмица и влезе за три дни в болница, но в понеделник се завърна в Белия дом.

Байдън заяви, че планираният за 15 октомври в Маями дебат трябва да бъде организиран при стриктни мерки за здравна безопасност.

„Ако той (Тръмп) още има Ковид, ние не трябва да дебатираме“, каза кандидатът на демократите.

В отговор говорителят на кампанията на Тръмп Тим Мърто заяви: „Президентът Тръмп ще бъде здрав и ще бъде там. Байдън няма да се измъкне от този дебат, а неговите защитници в медиите не могат да го покрият“.