ТРИБУНА

Атанасова: Остават няколко месеца, да изчакаме редовните избори

Снимка: БГНЕС

Тя застана начело на временната комисия за нова Конституция

„Мандатът изтича след няколко месеца, аз смятам, че трябва да се изчакат редовните избори. Може би е наложително през това време всички непредставени (в парламента) политически партии да изготвят своите политически платформи и послания“. Това каза в ефира на bTV депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова

„Хората, които са на протестите, ако могат, да работят за такива политически послания и да участват в следващите избори и в политическия живот на страната. Предстои след няколко месеца хората да изберат най-добрите“, допълни още тя.

Атанасова смята, че хората и най-вече лидерите на опозиционните партии забравят обещанието на премира Бойко Борисов да си подаде оставката на следващия ден, след като се съберат 160 гласа в парламента за свикване на Велико народно събрание.

Вчера Десислава Атанасова беше посочена за председател на новата парламентарна комисия. Тя ще разглежда проекта, внесен от ГЕРБ, за нова Конституция. Партиите ДПС и БСП отказаха да вземат участие в тази комисия.

„Очаквам да има диалог, ще търся такъв диалог. Още вчера казах, че имам намерение да инициирам експертен съвет, който да бъде от доказани авторитети в правото. Следващата седмица ще обявим имената – хората от академичната общност, бивши конституционни съдии. Следва да има диалог и с неправителствените професионални организации, защото Конституцията засяга всички сфери на обществения живот“, обясни Атанасова.

Ния Христова

dnes.bg

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top