ТРИБУНА

Корнелия Нинова: Решени сме да сложим край на безогледната сеч на горите

Корнелия Нинова се срещна с членове и симпатизанти на БСП  в Суворово, Долни Чифлик и Провадия

Тя отговори на множество въпроси, касаещи икономиката, социалната сфера, земеделието и мерките, необходими за преодоляването на кризата от COVID-19. Един от проблемите,които хората споделиха с тревога е безогледната сеч на горите.

“В България имаме уникална природа и сами я унищожаваме. Гората е национално богатство и е нужно да го пазим. Трябва да се забранят концесиите за добив на дървесина в държавните горски стопанства.”, заяви пред социалистите Нинова.

Тя бе категорична, че е нужно държавата като собственик да организира и извършва санитарната и промишлена сеч, и частните ползватели да купуват от нея дървесината: “Трябва да се въведе и задължение на индустрията с високи въглеродни емисии ежегодно да финансират залесителни работи.”

Кандидатът за председател на БСП втори мандат отбеляза, че поголовното изсичане на гората влияе на много други процеси-ерозия на почвите, свлачища, наводнения, както и замърсен въздух. “И в тази сфера корупцията е проникнала дълбоко за сметка на националното богатство и здравето на хората. Решени сме да сложим край на това.”, завърши Корнелия Нинова.

nbox.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top