ТРИБУНА

Крум Дончев: БСП категорично показва стъпките към свобода и равноправие

Избираме председателя си, но и не отстъпваме от бойното поле за честност и справедливост

 

“На 12 септември всеки член на БСП ще има възможността да гласува за председател, като този процес ще е най-големият вътрешнопартиен избор в цялата политическа история на България. Политически прецедент ще бъде и фактът, че народът ще избере пряко своя лидер в мажоритарен вот. Въпреки историческия характер на този партиен избор, ние продължаваме и да се борим за свободата, демокрацията и равноправието в полза на народа.” Това заяви социалистът Крум Дончев. Той допълни, че с този изцяло демократичен вот БСП ще даде пример за провеждането на честни и открити избори, без съмнения за задкулисие.

Шампионът подчерта, че висшата форма на доверие е предоставена на всеки един социалист, като сега е момента в който трябва да се постъпи отговорно и да се защитят моралните устои на БСП в името на стремежа към една по-добра България: “Най-важното е да гласуваме.”

“През последните четири години показахме, че не можем и не трябва да стоим безучастно към заобикалящата ни действителност. Перефразирайки английския общественик Едмънд Бърк, който е казал: „Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо“, ще кажа, че единственото нещо, от което се нуждае нежеланото статукво, за да продължи да управлява е мълчанието на неговата алтернатива.”, категоричен бе Крум Дончев.

“БСП е алтернативата и ние не мълчахме, и няма да мълчим. Именно желанието ни за промяна провокираше в нас, през последните четири години непрестанните реакции и действия, противопоставящи се на порочния модел на управление, като основната цел бе неговото премахване. Истинското потвърждение на всичко това се вижда по улиците и площадите на България, където основния двигател на недоволството е липсата на справедливост и борбата против бедността на хората. Категорично вярвам, че БСП разполага с потенциал, който може да обърне политическите везни в правилната посока, а тя е социално-икономически и морален подем на обществото ни. Аз вярвам, че ние можем.”, завърши социалистът.

Крум Дончев е български автомобилен състезател, един от най-популярните пилоти в България. Четири пъти рали шампион на България (2003, 2004, 2009, 2010). Един от едва тримата българи, победители в Рали България (2008, 2014). Шампион на европейска рали трофи купа на ФИА за 2014 година. Член на БСП.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top