ДНЕС

Борисов: Над 50 пречиствателни станции имаме по морето

„За това не ни харесват, десетилетия всичко е текло във морето. Сега по цялото ни Черноморие имаме над 50 пречиствателни станции. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на пречиствателна станция в „Златни пясъци“. Преди това той инспектира АМ „Хемус“ и Балкански поток.

По думите му това било добре за туризма, бизнеса и хората. С него и кмета на Варна Иван Портних. „Може да разкажете на жителите на Варна и целия регион ,че всичко това което…да не казват какво отиваше в морето. Това е огромна станция, която пречиства абсолютно всичко“, каза той.

По думите на Борисов във варненския регион морето било идеално за къпане.

„Това сме напарвили, магистралата върви…Имаме основания да считаме, че заслужаваме да не ни харесват“, каза премиерът и добави ,че като се правело много не им харесвало. Борисов изтъкна, че сме били регионален фактор.

Той шеговито си спомни, че когато бил в казарма си казвали: Да било лято и да са във Варна.

По- късно във Фейсбук, премиерът написа, че новата пречиствателна станция в „Златни пясъци“ щяла да поеме целия обем отпадъчни води в района, което щяло да гарантира чистотата на морето. Реконструкцията на обекта струвала над 37 млн. лв., като 24 млн. лв. от тях са европейско финансиране. Пречиствателната станция щяла да обслужва 72 122 души през летните месеци. Борисов отново изтъква, че строителството на АМ „Хемус“ и „Балкански поток“ вървяло с много добри темпове. „Реализирането на тези инфраструктурни проекти ще даде голям тласък на бизснеса и туризма в цяла Северна България“, пише Борисов.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top