ДНЕС

Новаков: Ще настояваме парите от ЕС за COVID-19 да покриват разходи със задна дата

Ще настояваме парите от Брюксел за COVID-19 да покриват разходи със задна дата. Това коментира евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков пред БНТ.

Именно Новаков ще отговаря за европейското законодателство, което позволява страната ни да получи още 692 млн. евро към вече действащите оперативни програми.

По думите Европейската комисия се е забавила с решението как и по какъв начин ще се помогне на държавите заради кризата. България ще изпрати фактурите за направените разходи и ще очаква средствата за тях да бъдат покрити, стана ясно още от думите на Новаков.

От исказването на Новаков се разбра също, че React EU е инструментът, по който може още в края на годината да вземем средства. Там се очакват 692 млн. евро.

По отношение на цялостната политика и финансирането за България евродепутатът каза: „Парите за България се увеличиха с 8%. Най-чисто се разходват средства. Не твърдя, че няма измами, а че българските власти ги хващат още преди да стигне до ОЛАФ“.

Никой не знаеше по света какво ще се случи. България е сред държавите, които влияят на процесите в Европейския съюз. Следете по резултатите“, заяви още политикът.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top