РАЗСЛЕДВАНЕ

Съдът решава за имотите на Братя Галеви

Кюстендилският окръжен съд обяви за решаване делото за отнемане на престъпно придобито имущество, което КПКОНПИ води срещу безследно изчезналите престъпни авторитети Ангел Христов и Пламен Галев – Братя Галеви, и техните съпруги.

Председателят на състава Татяна Костадинова обяви делото за изяснено от фактическа и правна страна. Предстои съдът да се произнесе в срок по казуса. По време на днешното заседание, съдът прие допълнителната втора съдебно-икономическа експертиза по делото, изготвена на вещите лица. Заключението й бе оспорено от особените представители на ответниците и от упълномощения представител на „Максалимитед“. От КПКОНПИ, заявиха пред съда, че поставената задача е изпълнена коректно от вещите лица и се обявиха за приемане на експертизата.

Представителите на КПКОНПИ пледираха, Окръжен съд – Кюстендил да уважи изцяло искането им за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото от Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги имущество. Окръжна прокуратура – Кюстендил, в лицето на прокурор Владимир Мицов пледира за уважаване на предявения иск, който е на обща стойност 4 250 189 лв.

Особените представители и упълномощения представител, адвокат Капка Гергинова, поискаха от съда да отхвърли изцяло иска на Комисията, като недоказан и необоснован.

Всички страни по делото поискаха по-дълъг от 1 месец срок за представяне на своите писмени защити. Съдия Татяна Костадинова определи в срок до 15.08.2020 г. писмените защити да бъдат представени в съда.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top