ДНЕС

Tрима големи производители искат да доставят нови мотриси на БДЖ

„Сименс“, „Алстом“ или „Щадлер“ ще бъдат производителите на новите мотрисни влака за нуждите на „БДЖ-Пътнически превози” EООД”. До изтичането на крайния срок в петък представители на трите известни производителя подадоха заявления за участие в обществената поръчка на БДЖ-ПП за „доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени електрически мотрисни влака“, съощиха от държавната компания.

Конкретните кандидати са консорциум ДЗЗД „СТБ Трейнс” /с членове: Сименс Мобилити Австрия Гмбх и Сименс Мобилити ЕООД/, Алстом Феровиария С.n.A/ Аlstom Ferroviaria S.p.A, обединение „Консорциум ЩАДЛЕР” /с членове: Щадлер Полска (Stadler Polska Sp.z o.o, Щадлер Буснанг АГ (Stadler Bussnang AG), Щадлер Сървис АГ (Stadler Service AG)/.

Това е най-мащабната процедура за доставка на нов подвижен състав през последните години и заедно с вече подписания договор за доставка на нови локомотиви значително ще повиши качеството на предлаганата услуга от „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД, което е основния приоритет в работата на управленския екип на дружеството.

Прогнозната стойност на поръчката е 246 787 878, 93 лв. без ДДС, като след разглеждане на документацията на подалите заявления участници, процедурата ще продължи на етап подаване на технически и ценови оферти, което се очаква да се случи до средата на месец юли 2020 г.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top