СВЯТ

Протест с 2000 чифта детски обувки в центъра на Лондон

Екоактивисти наредиха над 2000 чифта детски обувки в редици по протежение на площад „Трафалгар“ в Лондон, настоявайки британското правителство да престане да спасява индустриални отрасли, отделящи големи въглеродни емисии и замърсяващи околната среда, предаде Ройтерс.

Активистите на движението „Бунт срещу унищожението“ (Extinction Rebellion) подредиха обувките под Колоната на Нелсън през целия площад и разгърнаха транспарант, на който пишеше: „Ковид днес > Климат утре > Действай сега“.

настоява правителствата да действат срещу кризата с климата едновременно с възстановяването от последиците от коронавируса, така че да не се допусне децата и младите хора да преживеят още по-дълбока криза, заяви организацията.

Обувките, подредени на почти пустия заради стриктните ограничения площад, са дарени от хора в цял Лондон и след акцията ще бъдат предадени на хуманитарна организация.

„Бунт срещу унищожението“ иска чрез мирно гражданско неподчинение да принуди правителствата да съкратят въглеродните емисии и да се предотврати климатична катастрофа, която според организацията ще причини глад и социален колапс, отбелязва Ройтерс.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top