ТРИБУНА

Без военен парад посрещаме 6 май

Само военни части от авиацията и парашутни войски ще отбележат празника на войската 6 май. Това заяви след парламентарното заседание премиерът Бойко Борисов.

Той добави че това е било уточнено с военния министър Красимир Каракачанов и изрази учудване, че се коментира провеждане на парад в това време на пандемия. Борисов подчерта, че дори Русия е отменила проявата тази година, а е провела парад дори по време на Втората световна война.

На брифинга м министерски съвет ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски обяви, че парад не може да се проведе по обективни причини – хората са от различни краища в страната и събирането им е невъзможно, а и подготовката на парад по принцип трае около месец. 

Появиха се идеи да се събират блокове от курсанти от военните училища, които да проведат строй във Велико Търново, но това също не е удачно, тъй като студентите са от различни краища на страната.

„По този въпрос не сме имали абсолютно никакви разногласия с Министерство на отбраната“ , каза сутринта Мутафчийски.

В рамките на самите военни училища обаче празникът ще бъде отбелязан.

Българската армия има какво да покаже по телевизионни предавания за своите успехи, включително и ВМА, така че нетрадиционно ще бъде отбелязването на 6 май, но в никакъв случай няма да има парад, заключи преди часове ген. Мутафчийски.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top