ДНЕС

Нинова: Превръщаме се от парламентарна република в телевизионна

Очевидно от парламентарна република, се превръщаме в телевизионна република след като ни изпратиха да защитаваме позициите на тези, които са ни изпратили в парламента от телевизионните екрани, а не там, където им е мястото“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по бТВ, като коментар за днешното провалено изслушване на премиера Борисов за мерките срещу COVID-19.

Според нея случилото се днес е поредният удар срещу парламентаризма, по правото на контрол на опозицията върху изпълнителната власт и поредната стъпка към диктатура. По думите й се зактивал парламента и вече държавата щяла да се управлява с пресконференции.

По думите й, с отказа Борисов днес да отде в парламента, тй се подиграл с много хора, които очквали отговори на въпроси, които били събрани и обобщени от левицата. „Сигурно е по-лесно да отговаряш на една подредена пресконференция, на която нямаш опозиция. По-трудно е да отидеш в директен сблъсък с политически опонент, с аргументи“, разкритикува тя. Според нея третата причина поради която Борисов не отишал днес в НС била от страх, защото нямал отговори на много от въпросите.

Корнелия Нинова разкри и какви въпроси щяла да задала на премиера. „Щяхме да кажем на Бойко Борисов, че очакваме много ясен план за извеждане на България от кризата и за живота и бъдещето на хората оттук нататък. Бихме казали, че досега ние подкрепихме извънредното положение, но това, което последва е хаос в решенията“, доабви тя.

Нинова подчерта, че имало хаос, който създавал напрежение в населението. По думите й силата на едно управление си личала най-вече в кризи. „Нека се сравним с другите европейски държави, там да виждате такъв хаос? Европейските лидери говорят, че ще се справим заедно. Нашият лидер казва – стойте вкъщи, не излизайте, идват катафалките, хладилни камиони, чували за трупове. Не може водач на нация да се държи така в криза, трябва да им дадеш перспектива“, уточни лидерката на БСП.  Тя даде за пример с другите балкански дъражви, като изброи, че в тях се давали безрезервна и безвъзмездна помощ на хората в беда

Нинова  изказа и съболезнования към семейството на Милен Цветков.  „Много смел човек, ние през 2018, когато го освободиха, го защитихме в парламента с декларация, защото става въпрос за принципни неща – свободата на словото и цензурата. Поставя въпрос за безнаказаност, за чудовищното явление наркотици в България, за лобизъм. За законодателство, което само преди четири месеца ГЕРБ предложи да се намалят присъдите на дрогирани шофьори.  Все големи въпроси, които са оставили в хората въпроси от липса на справедливост“, завърши тя.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top