ТРИБУНА

Оптимистично! Броят на заразените с COVID-19 в Европа намалява

В редица европейски държави се отчита намаляване на броя на жертвите и заразените.

В Германия за четвърти пореден ден има намаляване на новите случаи, регистрирани за ден. Заразените към днешна дата са общо 95 391, а жертвите са над 1400. Починалите във френски болници през последните 24 часа са 357, което е най-малко жертви за денонощие през последната седмица. Италия – която остава първа по брой на починалите в света, регистрира най-малкия брой смъртни случаи за денонощие за последните над две седмици. Броят на заразените в Испания е спаднал за трети пореден ден.

Новите данни са знак, че задължителната карантина и забраната за събиране на хора на обществени места са помогнали за овладяването на епидемията.

Властите обаче препоръчват хората да не свалят гарда. „Няма нищо по-лошо от полусамоограничението. Това означава, че всички усилия, всички жертви, които правим ще отидат напразно и ще продължим да разпространяваме вируса в региона“, коментира председателят на Голям Париж Валери Пекрис.

Въпреки това, пролетното време изкуши мнозина през почивните дни да излязат по парковете в големите градове, за да се порадват на слънцето. Над главите на хората компютъризиран глас от дрон им напомняше да си стоят вкъщи.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top