ДНЕС

Глобиха шестима души, искали да се разходят до Асеновата крепост

Шестима души са били глобени, тъй като тръгнали на разходка по пътя за Асеновата крепост край Асеновград. Те били спрени от полицейски екип, който е изпратен на място, за да ограничи движението на пешеходци към крепостта.

Тъй като нарушителите не спазили ограничителните мерки и дори влезли в пререкания с униформените, са им били съставени актове по новата заповед на здравния министър, която предвижда глоба от 5000 лв. за подобно нарушение. 

Даниела Субашева, DarikNews

В момента Асеновата крепост продължава да функционира. Причината е, че туристическият обект не може да бъде затворен заради  необходимостта от ежедневна поддръжка. Вчера в него е имало 18 посетители, а днес няма не е отишъл нито един. Персоналът е редуциран, а посетителите се допускат, според изискванията в заповедта на министъра на здравеопазването. Касата се дезинфекцира според предписанията.

Продължават и обиколките на съвместни екипи на РУ-Асеновград и РЗИ по парковете в града.

В дежурната част на Община Асеновград са получени общо 7 сигнала за нарушаване на ограничителните мерки. Един сигнал е подаден за работещо заведение на ул. „Миньор”, останалата част са за събрани на групи хора в Асеновград и в с. Боянци. Всички сигнали са предадени в РУ-Асеновград по компетентност.

Проверени са и 28 лица за спазване на карантинните изисквания.

Със заповед на кмета доктор Христо Грудев ще бъдат изработени и поставени табели по парковете в града, които да уведомяват гражданите за разпоредбата на министъра на здравеопазването, че посещението на паркове, градини и детски площадки е забранено.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top