ДНЕС

Кобрата към Антъни Джошуа: Аз съм готов!

Българският претендент за световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория във версия IBF Кубрат Пулев изглежда няма търпение за битката срещу носителя на поясите във версиите WBO, IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа.

Пулев използва профила си в социалните мрежи, за да подчертае, че е готов да се изправи срещу британеца при всякакви условия. „Независимо къде и при какви условия, аз съм готов“, отчете Кобрата и добави: „Обичам предизвикателствата.“

Пулев и Джошуа трябва да излязат един срещу друг на 20 юни на стадиона на футболния „Тотнъм“ в Лондон. Отдалечеността на датата към момента дава възможност да не се говори за отлагане на мача, въпреки че вече се прокрадват подобни съмнения. Темата коментира и мениджърът на британския шампион Еди Хърн, който изрази увереност, че световната пандемия на COVID-19 няма да обърка плановете за двубоя, който бе договарян толкова дълго време. Надеждите на съперниците и двата щаба са, че до 20 юни ситуацията в Европа ще се подобри.

Междувременно Антъни Джошуа се поглези с нов автомобил, който да му помага в подготовката за сблъсъка с Кубрат Пулев. Популярният с прякора си AJ боксьор смята, че с новия си „Рейндж Роувър“ ще може да си почива по-добре между тренировките. Английските медии съобщиха, че автомобилът е специална поръчка и струва около 210 000 долара. „Обратното броене до следващия ми мач започна, а този специален автомобил ще изиграе своята роля в подготовката ми. С него ще мога да избегна стреса от дългите пътувания, ще ми позволи да си почивам в пълен комфорт“, заяви боксовата звезда в „Инстаграм“.

А докато Кобрата и Джошуа „загряват“ за предстоящия мач за световния връх, друг от големите имена в тежка категория Тайсън Фюри може да загуби титлата във версия WBC, която спечели след успеха си над Дионтей Уайлдър в Лас Вегас.

Става въпрос за допинг миналото на Циганския крал от 2015 година, когато той и братовчедът му Хюи Фюри дадоха положителни проби за нандролон. Тогава двамата се оправдаха с консумацията на инжектирано месо от диво прасе.

Случаят отново стана актуален заради твърденията на фермер на име Мартин Кеърфут, който твърди, че семейство Фюри са му предложили 25 000 паунда, за да излъже, че ги е снабдил с въпросното месо. Той представил фалшиви доказателства на антидопинговата агенция на Великобритания, но така и не си получил обещаните пари. Агенцията обяви, че започва ново разследване, а Тайсън Фюри е заплашен от нови сериозни неприятности.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top