ТРИБУНА

Борисов: Заплатите на сестрите не са такива, каквито говорят!

Проявил съм уважение, обясни премиерът в Шумен

Заплатите не са такива на сестрите, каквито ги говорят. Проявил съм уважение към тях“. Това заяви премиерът Борисов в Шумен, цитиран от „Дарик“.

Преди това Борисов обясни, че се е срещал със представители на сестрите, разговаряли са, а огромна част от дадените обещания са изпълнени.

„С официалните синдикати работим“, каза Борисов. Премиерът посети стадиона в Шумен, за който са отпуснати 3 милиона лева за ремонти.

„Имате три милиона да започнете, след това като видим какво е направено, ще отпуснем още средства“, каза Борисов.

През месец февруари правителството отпусна средства за реконструкцията на спортното съоръжение. Според премиера Борисов най-важно е първо да бъдат направени терените, така че да се осигури възможност да тренират детските школи.

„Важно е да се работи с младите, затова първо се прави на децата тревата. Да се направи както трябва, подменяме с най-доброто“, заяви Борисов.

На въпрос дали ще се срещне с медицинските сестри, премиерът заяви, че „всички тези хора тук могат да се качат на козирката“ и да предявяват различни искания. Премиерът обеща, че в понеделник ще бъдат предложени мерки, които правителството ще види как работят“.

Той коментира и проблема с мигрантите и обясни, че с дипломация проблемите могат да се решат. „Дават ни за пример, но има напрежение в Гърция. Натискът на нашата граница е нулев, споразумението с Турция важи с пълен обем. Сега и с Урсула фон дер Лайен си общуваме, дори ѝ пратих снимки от днес и тя се убеждава, че в България няма етническо напрежение.

Премиерът заяви, че Гърция четири години е проспала да вземе мерки срещу нови мигрантски и бежански вълни. „Аз съм им го казвал. Когато ние си защитавахме границата, те не го направиха. Черно море е толкова топло колкото и Егейско, но важното е, че българите спят спокойно. Помните Харманли, пожарът в „Овча купел“, когато хиляди мигранти се разхождаха в центъра на София, и колко е спокойно днес“, поясни премиерът.

„Дано се реши този проблем, защото това ще се отрази на туризма и инвестициите, но ние продължаваме да си изпълняваме задълженията, нулева нелегална миграция“, подчерта премиерът.

Петя Славова

dnes.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top