ТРИБУНА

Мария Шарапова се разделя с тениса на 32 години

Рускинята Мария Шарапова се разделя с тениса на 32 години вследствие на многото контузии в последните години, които ѝ попречиха да се завърне на най-високо ниво.

Шарапова няма да участва на повече турнири като последната ѝ изява ще остане тази на Australian Open 2020.

Маша спира с тениса след пет титли от „Големия шлемм“, като има трофей от всеки от четирите турнира. Особено впечатляващ бе първият труимф, когато едва 17-годишна побеждава Серена Уилямс на финала на „Уимблъдън“.

Рускинята обяви решението си с отворено писмо, публикувано в списание Vogue. В него Мария Шарапова казва: „Спортът ми даде живот. Ще ми липсва всеки ден. Как се оставя единственният живот, който си познавал?“

Тъмното петно в кариерата на популярната тенисистка дойде през 2016 година, когато бе разкрита положителната й проба за забраненото вещество мелдоний. След като изтърпя наказанието от 15 месеца и се върна на корта през април 2017-а, Шарапова така и не успя да се доближи до предишните си резултати.

Проблемите в рамената продължиха и не ѝ позволяваха да играе пълноценно, за да приключи в крайна сметка като №373 в света.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top