СВЯТ

Полицията застреля мъж след терористично нападение с нож в Лондон

Британската полиция съобщи днес, че полицаи са застреляли мъж в Южен Лондон при свързан с тероризма инцидент, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Можем да потвърдим, че мъжът, прострелян днес от полицаи около 14:00 ч.“ в Стретам, Южен Лондон, е мъртъв, съобщи полицията в Туитър.

„Смятаме, че при нападението са ранени двама души. Очакваме новини за тяхното състояние“, заяви полицията.

Британската полиция съобщи по-рано, че полицаи са простреляли мъж при нападение в Южен Лондон. Според органите на реда нападението е свързано с тероризъм.

Днешното терористичното нападение в Южен Лондон е свързано с ислямизъм, съобщи телевизия „Скай нюз“, като се позова на свои източници от органите на реда.

Въоръжени полицаи отцепиха района, където бе убит мъжът – главната търговска улица в Стретам, оживен жилищен район южно от река Темза. Полицията заяви, че положението е напълно овладяно, но посъветва хората да избягват района.

Би Би Си предаде, че очевидци са чули два изстрела точно след 14:00 ч.. В социалните мрежи се появиха кадри на няколко линейки, пристигнали на място, и на хеликоптери, прелитащи в небето над района.

Няма данни за пострадали български граждани при инцидента в Южен Лондон, при който хора бяха намушкани с нож, съобщава пресцентърът на МВнР.

Към момента случаят се разглежда от полицията като терористичен акт, се посочва в информацията.

Посолството ни в Лондон следи ситуацията и е в контакт с местните власти.

При необходимост българските граждани могат да се свържат с екипа на мисията ни на следните телефони: +44 20 7581 3144, +44 20 75849400.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top