ТРИБУНА

Кобрата: Шоуто в Пловдив ще е грандиозно

Българската звезда на професионалния боксов ринг Кубрат Пулев очаква труден мач за по-малкия си брат Тервел на 14 декември в Пловдив.

Тервел Пулев се изправя срещу американеца Дешон Уебстър в гвоздея на вечерта по време на боксовото шоу в зала „Колодрума“. Кобрата обаче вярва, че брат му вече е достатъчно добре подготвен и има реални шансове за победа. Залогът е интернационалната титла на WBА.

„Направиха доста спаринги в чужбина. Съперникът не е никак случаен. Много надъхан американец. Това е първа титла, за която Тервел ще играе. Надявам се да я спечели. Ще бъда плътно до него, както съм бил винаги“, подчерта Кубрат Пулев и продължи: „Пак ще кажа, че брат ми трябва да си свърши работата. В ринга са той и неговият противник. За съжаление не мога да се кача вместо него. Тервел трябва да е много убедителен, да бъде сигурен и да знае какво прави. Ще бъде трудно, но не е невъзможно да победи.“

Самият Кубрат Пулев следи организацията на гала вечерта в Пловдив. „Наблюдавам всичко. Взимам участие в организацията, в начина, по който се правят нещата. Ще бъде голямо и грандиозно шоу, което си заслужава да бъде видяно. Който желае, нека заповяда. Смятам, че ще остане с добро отношение към бокса. Това ще е доста различен тип състезание и ще е много интересно. Пловдив заслужава едно такова спортно събитие. Дано брат ми победи и то убедително. Вярвам силно“, заяви още Кобрата.

Любопитен факт е, че боксьорът, който изуми публиката в „Арена Армеец“ в София през 2018 година преди сблъсъка между Кубрат Пулев и Хюи Фюри – Леван Шония, ще участва в един от подгряващите двубои преди реванша на Анди Руис и Антъни Джошуа в Саудитска Арабия тази събота. Грузинецът се прослави с опита да набие треньора си след загубата от Спас Генов. Сега той първо ще излезе срещу непобедения американец Диего Пачеко в първия мач от боксовата гала в Дирия, а на 14 декември ще се боксира и в зала „Колодрума“, където негов противник ще е отново Спас Генов.

Междувременно промоутърите на Кубрат Пулев смятат да навлязат на нов пазар и по-специално на руския. Шефът на американската компания „Топ Ранк“ Боб Аръм разкри, че през 2020 година планира десет галавечери, които да се проведат извън САЩ.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top