ДНЕС

Вежди Рашидов: Стефан Данаилов не беше отчаян, беше му тъжно за живота

Стефан Данаилов беше много земен човек. Аз го познавах много отдавна, станахме добри приятели. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Комисията по културата и медиите и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

Преди 30 години някой го доведе на моя изложба, там се запознахме. Човек трябва да търси по-кадърните, ако иска да бъде като тях, добави той.

Съдбата така подреди нещата, че аз да наследя Министерството на културата от него. Каза ми: „Дойдох здрав като скала тук, а излизам с шепа хапчета“. А то и с мен се случи същото, заяви бившият министър на културата.

Постоянно следях развитието на болестта му, често му звънях да го питам дали има нужда от нещо. Бях един от последните хора, които го видяха след комата. Стефан не беше отчаян, но усещах, че му е тъжно за живота. Попита само за сина си, кога ще се върне от Америка. Докато сме живи, трябва да си помагаме, трябва да се грижим един за друг. Животът е такъв – отиваме си един по един, въпреки че не го желаем, посочи Рашидов.

Децата, които някога си играеха по улиците, искаха да бъдат Сергей, героя му от „На всеки километър“. Стефан Данаилов за децата тогава беше това, което е днес Хари Потър. Сега Стефан е една икона, много висока летва в българския театър, каза още Вежди Рашидов.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top