РАЗСЛЕДВАНЕ

Убитото петгодишно дете се оказа втора жертва на шофьора

Окръжната прокуратура в Русе привлече днес като обвиняем и арестува за 72 часа шофьора, причинил на 12 ноември смъртта на петгодишното дете в кв. „Долапите“. Това съобщиха от прокуратурата.

При справките се оказало, че това не е първи тежък инцидент, причинен от мъжа. 76-годишният П. С. вече бил осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия – при първия инцидент причинил смъртта на друг човек, а при втория пострадалият е получил наранявания, квалифицирани като средна телесна повреда.

Сигналът за произшествието бе подаден в 11,32 часа на 12 ноември. Камионът блъска и убива на място пресичащото ул. „Бяла черква“ петгодишно момиче. Шофьорът не спира и напуска мястото на произшествието. Около два часа по-късно той и товарният камион „ГАЗ-53“ бяха открити от полицията в централната част на Русе.

В обвинението на шофьора са включени три нарушения на правилата за движение по пътищата, довели до смъртния резултат, както и бягство от местопроизшествието. По делото са извършени огледи, иззети са веществени доказателства, изискани са справки и са разпитани свидетели. Назначени са съдебно-медицинска и автотехническа експертиза.

Ако бъде признат за виновен, мъжът може да получи от три до 15 години затвор и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Разследването по делото продължава.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top