СВЯТ

Кобрата преди мача с Букър: По-добър съм във всичко

Звездата ни на професионалния ринг Кубрат Пулев демонстрира сериозно самочувствие преди мача си с Райдъл Букър този уикенд във Фресно, Калифорния.

Звездата ни на професионалния ринг Кубрат Пулев демонстрира сериозно самочувствие преди мача си с Райдъл Букър този уикенд във Фресно, Калифорния. Двубоят ще се проведе около 7:30 часа в неделя сутрин българско време. „Играл съм с много по-добри боксьори и съм много по-опитен. Във всичко съм много по-добър. Сега съм се концентрирал само върху този мач. Това ми е най-важното нещо – да победя. След това ще гледам победителя от Руис и Джошуа“, уверено заяви Кобрата пред NOVA по повод следващия си противник.

Пулев бе категоричен и относно спекулациите, че някой може да му отнеме правото да се боксира за световна титла. „Това няма как да стане, защото има правила на IBF и тези правила се спазват“, каза още българинът, който получи и официално потвърждение от международната федерация, че трябва да се изправи в мач за световния връх до юни 2020 година. Кобрата проведе цялата си подготовка за срещата на американска земя. Боксьорът ни е главен претендент за шампионския колан в тази версия, но в последно време влиятелният мениджър Еди Хърн води усилена кампания бъдещият световен шампион да се изправи първо срещу Олександър Усик, който наскоро премина при най-тежките. Пулев дори планира да пътува за Саудитска Арабия, за да наблюдава на живо реванша между Антъни Джошуа и Анди Руис на 7 декември.

Междувременно по-малкият брат на Кубрат – Тервел Пулев се готви за двубоя си с Кай Курзава на 8 ноември в Германия. Българинът е непобеден в 13 мача като професионалист, а 42-годишният немски ветеран има 38 победи в 46 мача, 26 от които с нокаут. Той допусна четири загуби в последните си пет срещи, а от 2017 г. насам има само една победа. Галавечерта в Бергиш Гладбах край Кьолн се организира от компанията Kobra Boxpromotion, която обаче не е свързана Кубрат Пулев, а е собственост на хърватина Далибор Бан. Очаква се Тервел да се радва на подкрепата на многобройна българска агитка, заради хилядите нашенци, живеещи в Кьолн и близките градове, които са заявили намеренията си да посетят галата. В последния си мач на професионалния ринг на 23 март тази година Тервел Пулев победи американеца Мич Уилямс.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top