СВЯТ

Тръмп посреща кучето герой, ранено в Сирия

Официално посрещане в Белия дом ще получи кучето герой, ранено в операцията срещу лидера на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади, това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, предават AFP и Агенция „Фокус“.

Тръмп разкри, че белгийската овчарка, участвала в акцията се нарича Конан. Това обаче може би е било грешка от страна на президента, понеже името на кучето може да бъде свързано с отряда на спецчастите, извършил операцията, което е конфиденциална информация.

Президентът публикува фотомонтаж на Daily Wire в социалната мрежа „Туитър“, който показва как Тръмп връчва на кучето „Медал на честта“, най-високото военно отличие в американската армия, а отстрани на снимката пише „Американски герой“.

Не е ясно какво още очаква Конан в САЩ, но AFP отбелязва, че Тръмп е първият американски президент от повече от сто години, който не притежава куче.
Конан беше ранен по време на преследването на Багдади в базата, където той се укриваше в Северна Сирия. Според информацията кучето е било ранено, когато лидерът на „Ислямска държава“ се е взривил, след като преследването го е отвело в задънена улица.

Според американския генерал Марк Майли, кучето герой ще се възстанови напълно от нараняванията.

„Много сладък монтаж, но „истинският“ Конан ще напусне Близкия изток и ще дойде в Белият дом през следващата седмица!“, заяви Тръмп в съобщение в „Туитър“.

 
loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top