РАЗСЛЕДВАНЕ

Склоняване към самоубийство – основна версия за трагедията в Кардам

Склоняване към самоубийство – това е работното обвинение, по което работи прокуратурата в Генерал Тошево по повод смъртта на 9-годишния Стефан от село Кардам. Основната версия за смъртта на детето е отравяне, но все още не е установена причината. „Не търсете сензация във формулировката „склоняване към самоубийство“. Това е тривиален текст за образуване на досъдебно производство при смърт“, коментираха прокурори.

Когато се установи нещо друго, случаят ще бъде преквалифициран по който състав е необходимо, съобразно фактите и обстоятелствата и установените доказателства. Въпреки че водещата версия е отравяне, Районната прокуратура работи по всички възможни версии за смъртта на момчето.

С прокурорско разпореждане останалите три деца – на 4, 6 и 13 години, които не са пострадали изобщо, са настанени в МБАЛ Добрич за наблюдение и изследвания.

Двете сестри – на 7 и 11 години, които бяха спешно откарани в болница „Света Марина“ във Варна, вече са в стабилно състояние.

Трагедията в семейството, в което се отглеждали общо 6 деца, на възраст от 4 до 13 години, започнала още в събота, 26 октомври, вечерта. Всички твърдят, че са вечеряли едно и също нещо – пържена варена наденица, млечна салата, туршия, шунков салам, пили са ябълкова газирана напитка. Продуктите са закупени от кварталния магазин в селото, откъдето всички в Кардам пазаруват и където по принцип стоките не залежават. От семейството твърдят, че момчето е започнало да повръща още в събота през нощта.

В неделя бил извикан екип на ЦСМП – Генерал Тошево, тъй като състоянието на още две от децата се влошило. Дежурният лекар поставил по една инжекция на децата, дал наставления и си тръгнал. След 15 минути Стефан станал още по-зле, появили се хрипове и детето издъхнало в ръцете на баба си. Резултатите от аутопсията показват, че не са установени видими причини или увреждания на вътрешните органи на детето, които да са причинили смъртта му.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top