ДНЕС

НС ще гласува оставките на Лиляна Павлова и Волен Сидеров

НС ще гласува оставките на Лиляна Павлова от ГЕРБ и на Волен Сидеров от Атака като депутати. Това става ясно от проекта на дневен ред за работата на парламента за тази седмица. Двете оставки са включени съответни като точка първа и втора в програмата на НС.

Палова е подала заявлението си за прекратяване на пълномощията й като депутат още на 16 октомври. Още през лятото правителството я номинира за вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Процедурата бе дълга и изискваше одобрение от останалите членки. Това вече е факт и тя трябва да заеме поста от началото на ноември.

Относно оставката на Сидеров, той я подаде непосредствено преди вота – на 24 октомври, като заяви, че така е по-честно към избирателите. Освен канидат за кмет, Сидеорв водеще и листата на Атака за София. Според даните от вота, Атака получава 2 мандата. Така след като бъде освободен от депутатското място, Сидеров ще може да стане общински съветник.

Иначе в програмата е включено и решение за удължаване на срока на действие на временната анкетна комисия за теча на данно от НАП.

Това е първото заседание на НС след изборите и ваканцията от две седмици.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top