ДНЕС

Кралев моли УЕФА по-леко наказание за БФС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев направи опит да повлияе на УЕФА и да издейства по-леко наказание за БФС по обвиненията в расизъм от мача с Англия.

Днес Дисциплинарната комисия на евроцентралата заседава по случая, като се очаква решението да излезе късно тази вечер или в близките дни.

Часове преди заседанието Кралев изпрати отворено писмо до президента на УЕФА Александър Чеферин, в което го уверява, че България е взела всички необходими мерки след инцидентите от мача с Англия и призовава да не се стига до тежки санкции.

Според правилника на УЕФА наказанието за БФС може да бъде от солена глоба та чак до изваждане на футбола ни от евротурнирите.

„Мога да ви уверя, че срещу тези 27 зрители са предприети незабавни действия – 24 от тях са обвинени въз основа на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, а 3 от тях – на основание чл. 325 от Наказателния кодекс, според който се предвижда лишаване от свобода до пет години“, подчертава Кралев в писмото до Чеферин. Спортният ни министър информира още шефа на УЕФА, че на среща между премиера на България Бойко Борисов и британския премиер Борис Джонсън в Брюксел двамата са осъдили расисткото поведение.

В същото време капитанът на националите Ивелин Попов даде да се разбере, че вече не мисли за расисткия скандал от мача с Англия, а гледа напред. „Това вече е в миналото, не искам да го коментирам“, категоричен бе Попето в интервю за руските медии.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top