ТРИБУНА

Майка на загинало на пътя момиче: Ако държавата не вземе мерки, още майки ще плачат

Призовавам всички властимащи да вземат необходимите мерки. Нека да се сложи мантинела, която да възпрепятства излизането на животни на пътя. Това сподели в ефира на Нова телевизия Янка Гьонева, майка на загинало на пътя момиче. Повод за думите ѝ е поредният смъртен случай в пътния участък между Стара Загора и Казанлък, при който 30-годишен мъж загина в опит да избегне изскочила на пътното платно крава, като това е пети пореден инцидент за годината в този участък.

По думите на жената е нужна и законова промяна и всеки, който нехае за добитъка си, да поема отговорност в случай на трагичен инцидент.

,,Иначе ще продължават да изскачат животни, ще има още смъртни случаи и други майки ще плачат“, посочи тя и допълни още, че очаква освен мантинела, на пътя да бъде въведено ограничение на скоростта и да има дежурен патрул.

,,Отдавна беше ясно, че този участък ще се превърне в участък на смъртта. Искам да заявя, че местните власти нямат нужния властови ресурс, за да се справят с този проблем. От общината сме направили списък на всички собственици на животни и каруци, но има други две стъпки – да се направи регистрация на животновъден обект, което към момента е невъзможно заради липсата на нотариален акт на по-голямата част от тези собственици, които са от ромски произход. И второто – след като се регистрира животовъдният обект, да се мине към чипиране на животното. Процесът изобщо не е сложен, просто трябва да има координация между институциите“, коментира по темата зам.-кметът на Мъглиж д-р Душо Гавазов.

Докато се решат всички тези въпроси на общинско и законодателно ниво, инсп. Бончо Славов от ОДМВР-Стара Загора увери, че дотогава полицията ще извършва обход в проблемния участък, за да предотврати други подобни инциденти.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top