ДНЕС

Джамбазки от Мелник: Смисълът на местните избори е да се помага на хората

Сигурността е темата, на която избирателите ще търсят откровени отговори и решения от политиците, категоричен е Карлос Контрера.
Тези изводи бяха направени на традиционна конференция на ВМРО, която се провежда на 31-и август и 1-и септември в Мелник организирана от Ангел Джамбазки и Алианс на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ). Темата на форума е „Европейският съюз и националните държави“. Събитието има за цел да развие всеобхватна дискусия за бъдещето на различните европейски нации в рамките на Европейския съюз.

Предстоят важни избори. Сега трябва да препокрием резултатите от евроизборите. Сега трябва да се фокусираме и да направим, така че да продължим да отстояваме интересите на българските граждани. В българското политическо пространство има една родолюбива политическа организация и това е ВМРО. Сега е моментът ВМРО да стане неизменна част от управлението на държавата, за да продължим да отстояваме интересите на българските граждани. Имаме възможността да живеем в прекрасно историческо време. Европа на отечествата и нациите е на дневен ред в дебата за ЕС. Идеята да отстояваш суверенитета и националността, за да бъде сложен край на либералния геноцид. Сега е времето да отстоим вековните си идеали и да защитим нашите сънародници от пълзящия либерализъм.

С тези думи българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Джамбазки откри конференцията.
От своя страна общинският съветник, председател на „Патриоти за София“ и член на националното ръководство на Организацията Карлос Контрера беше категоричен:
Европейските избори показаха здравия смисъл от обединение на разумно мислещите, патриотични и отстояващи българщината сили. Логично е този процес да продължи и предстоящите местни избори са добра възможност това да се реализира. Както на европейско, така дори и на общинско ниво основната тема, която вълнува хората е сигурността. Въпреки огромния си икономически и технологичен напредък, последните десетилетия институциите се провалят в тази сфера. Поради тази причина очакваме това да бъде темата, на която избирателите ще търсят откровени отговори и решения от политиците.

Организационният секретар на партията Юлиан Ангелов се обърна към всички с думите:
Ние всички в тази зала работим безкористно за каузата на ВМРО. За нас изборите не са самоцел, а защита на кауза. За нас е важно да защитаваме правата на българите тук и зад граница. Местните избори са важни, защото трябва да бъдем полезни на хората.
Министърът на околната среда и водите Нено Димов изнесе също лекция по темата консерватизъм. Основният акцент в нея бяха човекът, общността, традиционното семейство и ценностите, които те носят.

Срещу безродниците политическата битка е успешна, когато се провежда без войни и кръв. Консервативно –патриотичната вълна, която се надигна в Европа ще се радвам да даде своите плодове преди да се стигне до крайности. Човек живее в определена среда, където негови близки хора са семейството, Родината. Семейството е това, което ни крепи – разрушим ли го, губим корените си. Така човек става лесно манипулируем. А манипулират ли съзнанието на човека по отношение на пола – това вече е нещо различно, това не е човек, възмути се Димов и допълни:
Следващото нещо, което се атакува е общността. Либералните идеи атакуват консервативните ни ценности. Идеалите на тези хора са сгрешените ценности, които водят до това един индивид да е слаб и лесно контролируем. Това, че 7-8 министри гласувахме против, и благодарение на ВМРО, Истанбулската конвенция не беше приета, е една малка битка. Тя трябва да продължава и на местно ниво, на държавно и европейско паралелно.

На конференцията, под патронажа на АКРЕ присъстват над 200 младежи от цялата страна.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top