ДНЕС

Румен Петков: Каракачанов няма място в Министерството на отбраната

Изцяло заставам зад мотивите на президентското вето върху Закона за военното разузнаване. Това заяви в интервю за Агенция “Фокус“ лидерът на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков във връзка с президентското вето върху Закона за военното разузнаване.

,,Да се съгласи министърът на отбраната начело на военното разузнаване да бъде поставян цивилен човек е тежко предателство към най-старата специална служба на България. Военното разузнаване е най-старата специална служба, първата създадена след освобождението от турско робство. Министър Каракачанов да извърши това предателство означава, че той практически няма място в Министерството на отбраната. Това е позорно“, коментира Петков.

Според него мотивите на президента са абсолютно правилни.

,,Казвал съм много пъти, че той попрекалява с налагането на вето. Както се казва, месец без вето е загубен месец. В този случай мотивите му са абсолютно изрядни. Аз и ние от АБВ изцяло заставаме зад тези мотиви, те са основани на Конституцията първо. Те са основани на принципите и уредбата във въоръжените ни сили, на Закона за въоръжените ни сили и на Закона за военното ни разузнаване, на служба “Военна информация“, подчерта още лидерът на АБВ.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top