ДНЕС

Срещу гаранция от 100 000 лв. съдът освободи Иван Тодоров

Срещу гаранция от 100 000 лв. специализираният съд освободи шефа на „ТАД Груп“ Иван Тодоров от ареста.

Според магистратите не е налице опасност той да се укрие, да повлияе на разследването или да извърши друго престъпление. Съдът не е съгласен и с доводите на прокуратурата, че има обосновано предположение за извършено престъпление от страна на Тодоров.

По-рано Специализираната прокуратура съобщи, че разполага към момента с достатъчно доказателства за привличане към наказателна отговорност за кибертероризъм на собственика на „ТАД Груп“ и двама от служителите във фирмата.

От Спецпрокуратурата казаха още, че крайната цел на престъпната дейност на обвинените лица е била създаване на нестабилност в страната, реакция срещу действащата политическа система и правителството, всяване на смут и страх сред населението. Едновременно с това – разстройване работата на Националната агенция по приходите, на други институции, фирми и дейности – нещо, което по отношение на НАП вече е налице.

По делото срещу „ТАД Груп“ няма нито едно доказателство, че Иван Тодоров има каквото и да е отношение, че някой – който и да било, е копирал тези данни. Това заяви адвокатът на Тодоров Ина Лулчева.

Собственикът на фирмата „ТАД Груп“ Иван Тодоров, неговият служител Кристиян Бойков и търговският директор на фирмата бяха обвинени за хакерската атака срещу базата данни на НАП.

Решението подлежи на жалба или протест пред апелативния съд.

 

 

/дарик

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top