ТРИБУНА

БДЖ с нова кампания – „Чети във влака“

Нова кампания – „Чети въввлака“ стартира това лято БДЖ. Всеки пътник, притежаващ смарт устройство, може да се докосне до нови светове и да направи по-приятно пътуването си чрез четенето на електронни книги, съобщават от дружеството.

Във всички влакове са разпространени стикери с QR код, водещ към електронни книги за безплатно четене. Инициативата е подкрепена от водещи издателства и автори, които са предоставили безвъзмездно първите книги от виртуалната библиотека на „Чети във влака“.

Сред тях са сборникът с кратки разкази „Антология „Галактики“ на издателство „Колибри“, разказите „Кръв от къртица“ и „Юли не идва“ на Здравка Евтимова, издадени от „Жанет 45“. Пет детски заглавия предоставя издателство „Ина“ – „Червената шапчица“, „Горската сладкарница“, „Морско вълнение“, „Вълкът и седемте козлета“ и „Халифът щърк“. „Кой светна луната?“ и „Колко е часът?“ са заглавията на издателство „ТАТ криейтив“, а „Умно дете си ти, Тино!“ с автор Нели Беширова на „Communica“.

Виртуалната библиотека на „Чети във влака“ ще остане отворена за нови попълнения целогодишно, посочват от БДЖ. Всеки автор и издателство могат да се включат в каузата, като се свържат с жп превозвача на официалната електронна поща: bdz@bdz.bg.

/ standartnews
loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top