ДНЕС

Младен Маринов: В следващия бюджет ще преговаряме за по-скъп нощен труд

С бюджета за следващата година може МВР ще се бори за увеличаването цената на нощния труд. Това обяви силовият министър Младен Маринов, който заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова присъстваха на учение по време на буря на полигона в Панчарево на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община.

Коментарът на Маринов е във връзка с готвения протест на професионалния празник на полицията на 5 юли с искане за увеличение на парите за нощен труд. „Смятам, че това, което в момента се заплаща, като нощен труд е малко, но това е въпрос на възможности и на бюджет. Аз също съм работил повече от 20 години на улицата и съм давал нощни смени, знам какво е. Смятам, че при наличие на парични средства, това нещо може да бъде коригирано, евентуално след преговори за бюджета другата година“, каза шефът на МВР и допълни, че ще се бори за това. „През последните две години заплатите в МВР са вдигнати с близо повече от 30%. Мисля, че има воля, но въпросът е да се намерят и средства“, обясни още вътрешният министър.

От своя страна кметът Фандъкова съобщи, че над 2000 деца от 3 и 4 клас от столичните училища са преминали тази година обучение за реакции в кризисни ситуации на полигона в Панчарено. През миналата година са обучени 1800 ученици.

Тя посочи, че основната цел на учението е да се види нивото на координация между различните служби. От 1 август пък в градския транспорт ще се разпространява кратък филм за реакция при възникване на горски пожари, а от есента и в столичните училища. Целта е децата и възрастните да знаят как да реагират в подобна ситуация, съобщи столичният кмет. Кметът припомни, че София е единствената община, която изгради собствен полигон за обучение за реакция при различни кризисни ситуации – земетресения, наводнения, пожари, химически атаки.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top