ДНЕС

Протест срещу колите в Морската градина на Варна след смъртта на дете

Варненци ще протестират тази вечер срещу колите в Морската градина. Инициатори са от сдружение „Варна диша“ и велоклуб „Спартак“. До протеста се стигна след трагичен инцидент, при който дете загина на паркинг в градината. Румънски гражданин удари фатално детето, докато маневрира с колата.

Инцидентът е станал на платен паркинг близо до Зоологическата градина и единия от подходите към Градския плаж. Докато маневрира, шофьорът вместо да тръгне назад, потеглил напред и прегазил момичето.Задържоан е за 24 часа.

Недоволството срещу влизането на превозни средства в парка е от много години. Кметът Иван Портних издаде заповед за забрана на МПС-та да влизат в градината. Съдът обаче отмени заповедта, тъй като в парка има и жилищни сгради, както и заведения, до които със заповедта ще спираше достъпът.

Премахнат е и знак B2, който е ясен за всички, че забранява влизането на МПС в двете посоки, твърдят протестиращите. Те настояват да се спре всякакво движение на автомобили на територията на градината.

Има поставени знаци и се борят срещу колите, има и КПП-та и общинска полиция, а хората, които живеят, тук заведоха дела и се съобразихме с решението на съда за достъпа на коли“, обясни пред бТВ зам.-кметът на община Варна Тодор Иванов.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top