ТРИБУНА

Замесиха името на голяма българска компания в опит за измама в Сицилия

Една от големите български застрахователни компании се оказа неволно замесена в опит за финансова измама на италианския остров Сицилия. Става дума за футболния клуб Палермо, където играе родният национал Ивайло Чочев.

„Розово-черните“ правят неуспешни опити да гарантират финансовото си състояние и да получат право да участват в Серия „Б“, след като в края на миналия сезон бяха изхвърлени от италианската втора дивизия заради паричните си проблеми. След това клубът от остров Сицилия обжалва успешно и получи шанс да играе в Серия „Б“, но срещу гарантиране на финансите си.

Всички проблеми са свързани с управлението на бившия собственик Маурицио Дзампарини, който дори имаше два неуспешни опита да продаде Палермо. Новият собственик Салваторе Тутоломондо гарантира, че получаване на финансови гаранции е технически проблем, който ще бъде решен скоро.

Италианското издание „Ла Република“ обяви, че такива гаранции са били издадени от българската застрахователна компания „Лев Инс“. От вестника са се свързали с родните застрахователи, които категорично са отрекли, че са издавали подобни документи. От своя страна Палермо твърдят, че са измамени от фалшиви брокери, обявили се за представители на българската фирма.

 

„Какво мога да кажа? Ние сме измамени. Разчитахме на грешните хора. Търсим ново решение на проблема с издаването на финансови гаранции. Ще видим какво ще се случи. Всичко ще стане ясно утре, но случилото се е направо невероятно. Не можем да продължим работата си с тези мошеници“, коментира генералният директор на Палермо Фабризио Лукези.

Ако сицилианският тим не успее да докаже финансовата си стабилност, той няма да получи регистрация за участие през сезон 2019/20 на Серия „Б“. Така ще се наложи на „розово-черните“ да започнат от Серия „Д“. Венеция очаква да се завърне в италианската втора дивизия, за да заеме мястото на Палермо./blitz.bg/

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top