TV

ИЗВЪНРЕДНО В News24-bg.com TV! 44 цигани в ареста след масов бой между две ромски фамилии (СЕНЗАЦИОННО ВИДЕО)

В районното управление на МВР в Карлово са задържани 44 души от село Розино, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пловдив. Те са представители на две ромски фамилии, които снощи са участвали в масово сбиване.

С действията си полицейските служители са предотвратили разрастването на друго сбиване между двете враждуващи фамилии. Няма сериозно пострадали. Образувано е досъдебно производство, допълват от полицейския пресцентър. За осигуряване на обществения ред в селото са ангажирани служители от Районното управление в Карлово и сектор Специализирани полицейски сили.

Към момента обстановката е спокойна.

Екшънът се е разиграл вчера вечерта, когато група роми от фамилия Сребреви нападнали къщите на Ескендерови, посочва „Дарик“. Те потрошили прозорците на жилищата и стъклата на микробус както и имущество, стреляйки с ловна пушка.

От дългогодишната вражда между двата рода страдат всички, твърдят жители на селото. „Често стават такива разпри и въпреки, че периодично разговаряме и с двете фамили, понякога напрежението ескалира, особено, когато са употребили повече алкохол„, казва кметът на село Розино Ангел Шаламанов.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top