СВЯТ

Масови арести в Испания за уреждане на мачове

Мачът между „Уеска“ и „Химнастик“ преди година е провокирал арестите

Сериозен удар срещу тотомафията в Испания направи местната полиция. Вчера сутринта бяха арестувани бивши и настоящи футболисти от Примера и Сегунда дивисион като част от акция за борба с нелегални залози и пране на пари.

В арестите са попаднали футболисти на „Валядолид“, „Ла Коруня“ и вероятно на „Хетафе“. Отделно са претърсени офисите на „Уеска“. Като лидери на организираната престъпна мрежа са посочени президентът на „Уеска“ Агустин Ласаоса, главният лекар на клуба Хуан Карлос Галиндо и бившият защитник на „Реал“ (Мадрод) Раул Браво, който преди време прекрати кариерата си. Задържани са още играчите Борха Фернандес от „Валядолид“, Иниго Лопес от „Ла Коруня“ и бившият нападател и юноша на „Реал“ (М) Карлос Аранда, който също вече не играе. Появи се информация за арест и на Самуел Саис от „Хетафе“, който е преотстъпен от „Лийдс“. Cadena COPE обаче твърди, че Саис не е задържан, а единствено е разпитван.

Общо около 11 са арестуваните.

Все още няма официална информация от прокуратурата, но според медиите става дума за разследване на извършени незаконни дейности през сезон 2016/17 и 2017/18 г. Става въпрос за съмнителен мач от испанската втора дивизия отпреди точно година – срещата между „Уеска“ и „Химнастик“ от предпоследния кръг на Сегунда дивисион. Преди този мач домакините си бяха гарантирали промоция в елита, а съперникът се бореше да не изпадне. Изненадващо „Химнастик“ спечели с 1:0 и си гарантира оставането в групата. Прокуратурата се е самосезирала заради направени в Украйна големи съмнителни залози за този мач. Информация, че нещо не е наред с този сблъсък, се появи скоро след самия му край, а арестите се състояха година по-късно.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top