ТРИБУНА

Борисов: Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен от БСП и от ГЕРБ, толкова и Радев

Премиерът Бойко Борисов заяви, че президентът Румен Радев, противно на собствената му заявка, че е равноотдалечен от всички партии, не е.

 

„Ясно е, че Румен Радев не е еднакво отдалечен от всички партии. И аз трябва да му коментирам думите, все едно съм малоумен. И вие всички виждате, че не е еднакво отдалечен, и пак ме питате. Еми, не е! Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен от БСП и от ГЕРБ, толкова и Радев е отдалечен от БСП“, заяви Борисов пред журналисти.

 

Той отговори на изказването на президента по-рано днес, че Борисов води предизборна кампания с държавни пари“. „Той с държавните пари води кампания“, каза Борисов за Радев. Изявлението на президента беше в отговор на нападките на Борисов, който вчера обяви, че Радев има „политическо отношение“ към БСП заради присъствието на Елена Йончева и Иво Христов в листата на левицата за евроизборите.

 

 

„Аз нямам спор с президента. Той прави кампания всеки ден. Вместо да каже на неговите хора да се върнат на работа, защото да се водиш на работа в парламента и да не ходиш на работа… Аз дадох пълен отчет за всеки един от дните си, откакто е кампания. А ако е против да се купят на децата нови автобуси и утре като аварира някой, пази, Боже, да загинат, да носи той отговорност. Или ако е против – 160 хил. души в Ямбол нямат болница. Ако е против да се даде, да излезе да каже. Дадохме 9 милиона за машинно гласуване. Ама то такъв е законът. На БТА, да излезе да каже, че е против да ги дадем на БТА. Държавна агенция, тя е абсолютно независима“, коментира Борисов.

 

Вчера Министерският съвет одобри извънредно финансиране за общо 47 млн. лв. за проекти в областта на здравеопазването и образованието, а на заседанието той на два пъти изтъкна, че държавният бюджет е в добро състояние и „можем да си позволим“ този разход.

 

„Самото му изказване отново взема страна. Освен това защо трябва да му напомням на кой пленум ходи като президент. Да го поканим да дойде при ГЕРБ. Той отиде на пленум на БСП. Случайно са се озовали неговите хора все в листата на БСП. Той ни прави на кьорави вече. Сега, аз проявявам джентълменство, ето – и за училището казах – изцяло ние си свършихме работата за военното училище. Той се е борил 10 години, и не е успял. Ми, що не е успял по времето на Орешарски, когато мандатът е на БСП“, продължи Борисов да говори за Радев.

 

„Той с държавни пари прави кампания. И трябва да се чуя с колегите от ГЕРБ, да искам опции да му се забрани и на него да води кампания. Всяко едно негово изказване е срещу управлението, в полза на опозицията“, възмути се Борисов.

 

„Сега защо трябва да проявяваме лицемерие, от негова страна говоря (Радев – бе.ред.). Ми, оставете ги, нека там кандидати за евродепутати да се бият, да спорят, да изкарват идеи – това са техни избори. Те след това отлитат, 5 години няма да ги видим. Нали, тях да чуем какви ангажименти ще покажат. Ние ще може след 26-и да се заяждаме“, смята за редно Борисов.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top