ТРИБУНА

ВМРО протестира пред турското посолство

ВМРО организират протест пред турското посолство заради съмненията за натиск над София за закона за вероизповеданията. ВМРО провежда протест пред посолството на Р Турция в столицата срещу изказванията на турския външен министър. Протестът започна в 08.30 часа. На място са се събрали са се членове и симпатизанти на партията. Те държат табели с надписи „Не на намесата на Турция във вътрешните ни работи!“ и „“България е суверенна държава!“ .

„Не нагнетяваме напрежението с този протест“, заяви категорично Ангел Джамбазки, цитиран от Нова телевизия.

По думите му няма как да не протестират. Това е рекет от тяхна страна. Турция спекулира с темата за бежанците, с парите, които Европа й отпуска. Ердоган използва парите от ЕС, за да обучава ислямисти, коментира Джамбазки. По думите му турският президент си е въобразил, че е султан.

Целта на тази турска атака е дестабилизиране на България, смята Ангел Джамбазки.

ПП ВМРО организира протеста по повод отказа от страна на турския вицепрезидент Фуат Октай да поднесе извинения за думите на турския външен министър Чавушоглу, който заяви пред изселници от България, че промените в българския Закон за вероизповеданията са насочени срещу мюсюлманската общност и впоследствие Турция се е намесила, за да бъде променен./blitz.bg/

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top