ТРИБУНА

Детето скочило през прозореца – системно тормозено

11-годишното момиче, което опита да се самоубие, скачайки през прозореца е било системно тормозено от втория си баща, съобщи NOVA. Преди два дни детето се прибрало с двойка от училище и това станало повод за насилие.

Въпреки че станала свидетел на случващото се, майката на момичето не се намесила.

Заради тормоза детето скочило от третия етаж.

Оказва се, че това е пореден опит за самоубийство на детето. Съседите подавали множество сигнали за насилието в семейството, досега обаче нямало взети мерки, разказват самите те. Майката на детето отказа да разговаря с журналисти.

Невена Зартова от Софийска районна прокуратура заяви: „В хода на производството са разпитани свидетели на случая, които заявяват, че семейство е с проблеми и че многократно са подавали сигнали до социалните служби за подобни случаи.

От апартамента постоянно се чуват писъци, чува се как детето плаче, чуват се обиди от страна на бащата и към детето, и към майката.

В Софийска районна прокуратура такива сигнали не са подавани от страна на майката”.

Детето е в реанимацията на „Пирогов” с много травми, но е стабилизирано и вече няма опасност за живота му, съобщиха от болницата. От Агенция за социално подпомагане потвърдиха, че са работили със семейството през 2017 г. От началото на 2018 г. досега, не са получавали нови сигнали за тормоз. Социалните работници вече са разговаряли с майката.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top