ДНЕС

Искри между Цветанов и Радев заради апартамента на „Латинка“

Искри прехвърчаха между Цветан Цветанов и президента Румен Радев, заради казуса с апартамента на столичната улица „Латинка“, с който се е сдобил неотдавна шефа на депутатите от ГЕРБ.

Тон даде държаният глава, който коментира, че темата с надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието на политическата класа и държавността. Той заяви още, че преди два месеца е призовал антикорупционната комисия и другите органи да навлязат и в периметъра на властта. „Няма как тази антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от господин Цветанов, да разследва Цветанов по беззъбия закон наложен от самия господин Цветанов“, констатира Радев, визирайки очевидно стартиралата наред с прокуратурата проверка от КПКОНПИ по сигнал на обслужващото банкера беглец сдружение „БОЕЦ“.

Цветанов на свой ред заподозря, че е станал мишена на поредна предизборна атака от БСП и „тактическо мероприятие“ за отклоняване на вниманието и фокусиране върху ГЕРБ. „Атаката изкристализира, след като излиза и президента“, анализира ситуацията той и добави, че Радев действа съгласно „опорните точки“ на червените. Той отново отхвърли съмненията около сделката, при която е заменил два свои апартамента и е доплатил 100 000 лв. за жилището, включително относно цената на придобиването му, като подчерта, че е спазил закона. По думите на Цветанов, той намерил имота по обява и се запознал с шефа на строителната компания още през 2017 година.

Темата коментира в Брюксел и премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че ще свика Изпълнителната комисия на партията след предстоящата визита на Цветанов в САЩ, за да обсъди въпроса. Премиерът заяви, че трябва да се изчакат проверките по случая, като не скри, че в ГЕРБ му казвали, че винаги „реже глави“, докато техните политически опоненти застават зад хората си дори и да са виновни. Борисов даде да се разбере, че темата не му е приятна, като изтъкна, че му е много тъжно, че управляващите са направили много неща, а сега ги атакуват за нещо толкова битово. По думите му Цветанов трябва да си направи изводите от къде идва тази атака точно преди избори. „Можеше да дойде след изборите, можеше да дойде по-рано“, каза Борисов, развивайки подобна теза, като тази на заместника си в ГЕРБ. И увери: „Много внимателно ще проследя тези сделки.“. Според Борисов всички са свикнали другите да правят корупционни схеми. „Въпросът е ГЕРБ прави ли така. Това е морален въпрос. А не дали всичко това е вярно или законно“, подчерта Борисов, който е убеден, че всичко това е много добре планирано. И разкри, че е говорил с Цветанов по телефона, който го уверил, че е заменил два обзаведени апартамента за един на шпакловка, като дори е доплатил разлика от на над 1000 евро за квадратен метър.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top