СВЯТ

Младен Маринов покани шефа на ФБР у нас

Вътрешният министър Младен Маринов покани шефа на ФБР Кристофър Рей у нас. Това стана по време на визитата на МВР шефа в САЩ. Маринов поканил Рей да участва в откриването на предстоящата през септември т.г. в София конференция на випускниците на ФБР. Тогава България ще бъде домакин на годишната среща на Европейската секция на Асоциацията на завършилите Академията на ФБР (FBINAA).

Между правоохранителните органи на България и ФБР е установено стратегическо партньорство, което имаме готовност да развиваме и задълбочаваме, бяха единодушни в оценката си Маринов и Рей. Двамата обсъдиха продължаване на оперативното взаимодействие по конкрeтни случаи, както и съвместната работа по противодействие на киберпрестъпността. Установили сме редовен обмен на информация, в това число в борбата с международния тероризъм, и продължаваме съвместната си работа, заяви директорът на ФБР. Освен с шефа на ФБР Маринов се срещна и със зам.-началника на Сикрет Сървис Уилям Калахан.

В рамките на проведения диалог двамата обсъдиха развитието на двустранното сътрудничество в областта на противодействието на фалшифицирането на парични знаци и злоупотреби с електронни разплащателни инструменти. По време на визитата си в САЩ вътрешният министър проведе работна среща и със Службата за гранична и митническа охрана на САЩ. Министър Маринов благодари за възможността да посети един от най-натоварените ГКПП на американско-мексиканската граница и от своя страна покани директор Макалинън и неговия екип да посетят българската граница и да се запознаят на място с мерките, които предприемаме за охраната й.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top