РАЗСЛЕДВАНЕ

Проверяват кмета на Стрелча за изнудване на служители

МВР влезе в Община Стрелча. Акцията е под ръководството на Икономическата полиция. Кметът на града Стойно Чачов се проверява за злоупотреба с власт и дали е оказал психологическо въздействие на своите служители, като ги е карал да подписват документи. Полицейски служители претърсиха сградата на общината и иззеха документи рано сутринта.

Вътре бяха допускани само служители. От прокуратурата в София съобщиха, че сигналът срещу Стойно Чачов е подаден от уволнения преди дни главен инженер.Той съобщил,че кметът преди три години събрал служителите и ги накарал да подпиша молби за приемане и за напускане, като и двата документа били без дата.

„До момента документите не са открити, но всички разпитани служители потвърждават за наличието им – включително и деловодителката, която ги е приела. „Дори и без документи, касае се за престъпление, което може да се докаже въз основата на свидетелски показания”, подчерта говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Жителите на Стрелча останаха лаконични по казуса. Стойно Чачов не беше открит за коментар. Не вдигаше и мобилния си телефонОбразувано е досъдебно производство, тепърва ще стане ясно дали ще има данни за повдигане на обвинение.

 

/бтв

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top