ТРИБУНА

Безумие! ГЕРБ подаряват на САЩ Военна база на Черно море! България става основна мишена за Ядрен Удар!

Не е тайна, че между лидера на ГЕРБ и мъжката му секретарка има напрежение, породено от сблъсъка на американските и руските интереси у нас. Повече от година, обичащият молитвени закуски Цветанов се вихри като най- яростният ястреб и блюстител за зачитането на американския национален интерес у нас.

Припомняме, че миналата година вторият в ГЕРБ влезе в остър конфликт с шефа си Борисов по въпроса за експулсирането на руски дипломати. И до ден днешен Цветанов най-неадекватно продължава да настояваБългария да изгони руски дипломати… че така да докажела евроатлантическата си лоялност. А Борисов е категорично против, тъй като очевидно не желае да се конфронтира с Русия, която е топ инвеститор в българската икономика.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Американският натиск върху България стартира след присъединяването на Крим към РФ. Този акт доведе до разрив в отношенията между Русия и Запада. И САЩ решиха да обримчат границите на Русия с още натовски военни бази. Така на Борисов му се наложи на няколко пъти да отхвърля „предложения“ за увеличаване военното присъствие на НАТО и САЩ по черноморското крайбрежие на България.

„Аз искам в Черно море да виждам яхти и туристи- мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати“, заяви Борисов в началото на миналата година.Според него, България изпълнява всичките си ангажименти към НАТО и това е напълно достатъчно, за да се покаже като лоялен партньор. В същото време, страната ни не може да си позволи да загуби руските туристи, които са най- много, а и най-платежоспособни. Ерчеше се Борисов с фрази от чужбина, предназначени само за вътрешно-българска консумация- да си каже русофилският ни народец, че все пак премиерът му е национално отговорен мъж, а не американско мекере.

След Конференцията по сигурността в Мюнхен, която се проведе преди дни, обаче Борисово видимо се притесни. И ето какво коментира: „Много съм тревожен. Чувам, че Черно море става важно стратегическо място. Усещам, че районът ни, вследствие на конфликта Русия- Украйна, никак… никак няма да е спокоен“.
А Цветанов, непосредствено след Молитвената си закуска във Вашингтон, директно заяви, че на Русия трябва да й се покаже, че Черно море не е нейна собственост.

По време на същата тази американска закуска, Цветанов се срещна с баш ястребите от Атлантическия съвет, сред които и Збигнев Бжежински. С които обсъдили въпроса за засилване присъствието на НАТО в Черно море (в частност – България) и подобряване координацията между съюзниците на НАТО в региона.

А на Конференцията по сигурността в Мюнхен, Цветан Цветанов отново проведе срещи, свързани със засилване на присъствието на НАТО в Черно море в отговор на руската заплаха.

Очевидно е, че Борисов и мъжката му секретарка Цветанов са на коренно различни позиции. Бойко го е шубе да дразни допълнително руските си бизнес партньори, а Цветанов е готов веднага да ни продаде на американците. Но да не се заблуждаваме – ако американците притиснат Борисов, а те имат достатъчно компромати от тъмното му минало, които да използват за целта, той ще клекне, ще запълзи и заскимти в нозете им… и ще им даде която база поискат. Не само желаната в момента от тях „Атия“, но и всяка друга.

За да се стигне до изпълнение на тези американски намерения обаче, първо трябва да се промени статута на Черно море. Тъй като е вътрешноконтинентално, корабите на държави, които нямат пряк излаз, могат да пребивават в него най- много за 21 дни. Това беше и основната цел на украинската провокация в Керченския пролив отпреди два месеца- да се създаде прецедент, който да даде основание на американците да отменят това международно правило… и да напълнят България и Румъния със свои бази, чрез които да блокират Черно море за руското корабоплаване. Но номерът засега не минава. Но и докога не е ясно. Skandalno.net

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top