ТРИБУНА

Тайна! Как китайски император се е справял с 121 жени ?

Математиката е своебразна опора на древните цивилизации – от измерването на времето до навигацията за моряците. Но след краха на Древен Египет, Месопотамия и Елада тази наука достига нови висини на Изток.

В Древен Китай математиката била ключов инструмент за проектирането и издигането на Великата китайска стена с дължина почти 9000 км., чиято цел била да защити империята от враговете ѝ, съобщи ВВС.

Овен Седмицата е подходяща за започването на нов проект. Ако нямате идея за такъв е време да помислите по въпроса. Спешно ви трябва да…

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Но и животът в императорския дворец бил подчинен на числа и цифри.Плановете и решенията на императора са изграждали и приемали с оглед на календара и движението на планетите. Математическите модели и идеи влияели и на това как да бъдат планирани дните и нощите на императора, предаде БГНЕС.

Например съветниците на императора измислили как да бъде „гарантирано“ императорът да не остави без внимание нито една от жените в харема си за определен период.Графикът на нощния „дневен ред“ на императора се основавал на формулите на геометричната прогресия. Според легендата за 15 нощи императорът трябвало да се посвети на 121-те жени от харема си, които включвали: императрицата, три по-възрастни жени, девет други съпруги, 27 наложници и 81 робини.Всяка следваща група е три пъти по-многобройна от предишната. Първата нощ била с императрицата. Следващата императорът посвещавал на трите си по-възрастни съпруги. Третата – на останалите си девет жени. Следващите три нощи императорът прекарвал с 27-те си наложници – всяка нощ при него пристигали по девет от тях. Останалите нощи императорът прекарвал с робините – всяка нощ при него идвали девет робини.

В интерес на световната сигурност членовете на НАТО трябва да преодолеят взаимното напоследък недоверие, защото само с общи усилия те м…

Такъв „график” трябвало да гарантира, че императорът спи с жените от „най-висш ранг” на своя харем при пълнолуние, когато женската сила „ин” достигне своя връх и може да съответства на „ян” – мъжка сила.Съветниците, които съставяли този график, преди всичко се грижели за появата на достойни, или по-скоро на най-добрите възможни наследници на императора.Но не само животът на императорския двор се определя от математически идеи и формули. С поглед върху математиката се водели всички държавни делаДревен Китай е разрастваща се империя, която заема огромна територия, със строг правен кодекс, развита данъчна система, подобрени системи за измерване и парична система.Китай използва десетичната система 1000 години преди да започне да се използва на Запад.

Членът на Политбюро на Централния комитет на Китайската комунистическа партия Янг Цзечи и германския външен министър Хайко Маас са заяв…

В магическата сила на числата вярват в Китай и до днес.Например нечетните числа се смятат за мъжки, а четните – за женски. Числото 4 в Поднебесната империя гледат да избягват по всякакъв начин, докато 8 е щастливото число.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top