ТРИБУНА

Фандъкова стана „Доктор хонорис кауза“ на Медицинския университет

Кметът на София Йорданка Фандъкова стана „Доктор хонорис кауза“ на Медицинския университет. Званието й бе връчено на официална церемония в аулата на Майчин дом във връзка с активната дейност на общината в сферата на здравеопазването.

„За мен това е огромна чест и знак за работа на целия ми екип. Медицинският университет е чест за нашия град. Тук продължават да държат челните места на университетите с висок рейтинг, привличайки най-добрите студенти в България“, заяви Фандъкова и допълни, че през годините университетът е водещ в провеждането на важните национални политики във висшето образование.

Градоначалникът изтъкна, че в София се намират най-добрите болници, а във фокуса на работа на кметството в последните години е заложено и развитието на общинското здравеопазване. Тя припомни, че ежегодно за дофинансиране на общинските болници се отделят между 8 и 10 млн. лв. Общо за здравеопазване през тази година кметството ще инвестира 21 млн. лв., като 6 от тях ще отидат за ремонти и оборудване. Фандъкова посочи като лична кауза профилактиката и превенцията. „Създадохме пет програми за профилактика на различни заболявания, сред които скринингова програма за рак на млечната жлеза, изследване на белия дроб и простата“, каза кметицата. Фандъкова припомни, че общината вече има и своя програма за ин витро, чрез която от 2015г. са се родили 9 бебета.

 

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top